Vezetési tippek koronavírus járvány idejére

A koronavírus terjedését azzal tudod a leginkább megakadályozni, ha otthon maradsz, de ha mégis menned kell, akkor menj egyedül, például autóval. Mondunk néhány jó tanácsot, amire talán nem is gondoltál. 

Az autóban ülve úgy érezheted, hogy elkülönítetted magad a többiektől, amikor elkerülhetetlenül is elmész otthonról, például élelmiszert vagy gyógyszereket venni, a pandémia idején autózni azonban korántsem veszélytelen. Jana Parmová, a Škoda cseh központjának orvosa összeszedte, hogyan óvd meg magad és másokat, ha ilyenkor autóba ülsz. 

Ha nem tudod elkerülni, hogy autóba ülj a koronavírus idején, akkor menj egyedül,

ha pedig mégis valaki mással utazol, akkor győződj meg róla, hogy nincsenek a betegségre utaló tünetei. Nem árt az autóban is maszkot viselni, és az is hasznos, ha tudod az elérhetőségét az útitársadnak, ha később kiderül, hogy egyikőtök fertőzött, akkor vissza lehessen követni a vírus terjedését.

Az utad során valószínűleg nem tudod elkerülni, hogy érintkezz másokkal, ezért alaposan fertőtlenítsd az autót az út előtt és után is.

Vedd kezelésbe a kormánykereket, a váltógombot, a kézifékkart, a kilincseket, a rádió és a klíma kapcsolóit, de ne felejtsd ki a bajuszkapcsolókat, az ülésállító karokat, a könyöktámaszt, az ajtókilincseket és a csomagtér fogantyúját sem, mindent, amihez csak hozzáérhetsz.

 

A cikk IDE kattintva folytatódik!