Januártól módosulnak a KRESZ vizsga szabályai

KRESZ tanfolyamaink január 9-én indulnak!

Megújulnak a KRESZ-vizsga kérdései januártól. Olyan adatbázisból válogatják majd ki a feladatokat, amelyekben a korábbinál jóval több kérdés van, és tartalmilag mások lesznek a tesztek, igazodva a korszerű technológiai feltételekhez.

A megújult vizsgával azt szeretné elérni a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, hogy az elméleti képzés ne a bemagolásról szóljon, hanem a mazsolák használható ismereteket szerezzenek, felkészülten menjenek ki a forgalomba, és így javuljon a közlekedésbiztonság – magyarázta Érsek István hivatalvezető egy budapesti sajtóbeszélgetésen.

Január 12-én indul újra a vizsgáztatás, és akkor már az új kérdésekkel találkozhatnak a vizsgázók. Átállásra nincs szükség, mivel az előírt tananyag, a vizsga követelményrendszere, a számítógépes vizsgáztatási rendszer, a kérdések megjelenítése, száma és pontozása és a megoldásra rendelkezésre álló idő – a B kategóriánál 55 perc – nem változik.

Érsek István úgy vélte: mivel a tananyag nem változott, aki alaposan felkészült, annak nem fognak gondot okozni az új kérdések sem.

A vizsgakérdések közül kivették az elavult, már nem létező helyzetekre és technikai megoldásokra vonatkozó kérdéseket. Példaként a menetstabilizáló rendszert, valamint a kipufogógáz-tisztító berendezéseket említették erre.

A megújult kérdésanyag a hivatal tájékoztatása szerint keddtől lesz elérhető az edukresz.hu/vizsgakerdesek honlapon.

MTI- MiAbonyunk

Tags: